Неділя, 28/04/2024, 08:16Вітаю Вас Гість | RSS
Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 143
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

7 лютого у рамках проведення тижня з БЖ «Зроби свій вибір на користь здоров’я» учні 9 класу разом з класним керівником Невкритою І.С. здійснили мандрівку до острова скарбів «Здоров’я». Учні переконували у доцільності вести здоровий спосіб життя. Під час інтерактивних вправ розрізняли корисні та шкідливі звички. Цікаві повідомлення про шкідливий вплив куріння, алкоголю та наркотиків на організм людини підготували майже всі учасники мандрівки, але найцікавішими були розповіді Рассохи Андрія, Плетухіна Микити, Котової Діани, Бєляєвої Марини, Гриценка Володимира, Бенковського Вадима, Осауленка Дмитра. Дізнавшись, що здоров’я на 20 % залежить від спадковості, 10 % від медицини, 20 % від екології та 50 % від способу життя, вирішили вести здоровий спосіб життя та опікуватись екологією.

Класний керівник Невкрита І. С.

Переглядів: 344 | Додав: znam_school_6 | Дата: 08/02/2017 | Коментарі (0)

Ось і настав останній місяць зими. Всі найулюбленіші свята позаду, лише найкращі спогади лишилися про них у дорослих та дітей. І щоб зною спогадами повернутися до тих чудових днів, було проведено для учнів 3-А класу;Зимову вікторину;. Під час якої учні відгадували загадки, відповідали на питання, розповідали про народні традиції та звичаї зимових свят. Мали змогу переглянути невелику книжкову виставку творів на зимову тематику. Діти з цікавістю роздивлялися пейзажі, малюнки жудожників та ілюстраторів. Виховна година, яку запланувала я завідуюча бібліотекою Знам'янської ЗШ №6 пройшла швидко, та, зі слів малечі, була цікавою та пізнавальною. 

Зав.бібліотеки Неводнича І.П.

Переглядів: 372 | Додав: znam_school_6 | Дата: 05/02/2017 | Коментарі (0)

Євген Маланюк – один з найвідоміших українських поетів ХХ ст.., а також мислитель – публіцист, мистецтвознавець, критик, культуролог, перекладач. Його довершені твори стали рідкісним прикладом цілковитої гармонії громадянсько-політичного змісту й вишуканого естетизму форми. Маланюк - автор багатьох збірок поезій, які за його життя друкували за кордоном. На літературній годині «Кривавих шляхів апостол», яка була присвячена 120-річчю з дня народження воїна - поета Євгена Маланюка, учні 8 класу познайомились з життєвим та творчим шляхом письменника.

Палка любов до рідної землі, віра повернення до рідного краю – на Кіровоградщину, на мальовничі береги річки Синюхи, надихали поета до творчості. Учні познайомились зі збірками творів «Стилет і стилос», «Земля й залізо», «Вибрані поезії», «Земна мадонна»,  ... Читати далі »

Переглядів: 426 | Додав: znam_school_6 | Дата: 01/02/2017 | Коментарі (0)

Нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Як птах фенікс, вона відроджується із  попелу, стає міцнішою, сильнішою.

«Після закінчення  війни Україна отримає сильну армію, патріотизм на високому рівні, згуртовану націю…»

А сьогодні учні школи схилили голови, вшановуючи хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав своє життя за нас, за волю, за єдність і щастя нашої української держави і там, на сході України, і в далекому 1918 році.

99 років відділяють нас від подій 29 січня 1918 року. Але вони живуть в наших душах, ятрять серця.

І сьогодні на лінійці ми зазирнули в ті дні, відкрили ще одну сторінку  нашої історії, усвідомили суть трагедії, ім’я якої Крути.

А друга частина тематичної лінійки для учнів і вчителів школи була присвячена трагічним рокам  Голокосту. ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: znam_school_6 | Дата: 27/01/2017 | Коментарі (0)

«Хтось сказав, і всі почули люди,
З Києва аж по самі Карпати:
"Україна є, була і буде!
Вже її нікому не здолати!"

(Леся Храплива-Щур)

День Соборності України -  це свято , що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки. Це воз’єднання відбулося в1919 році, а разом з тим - українських традицій, звичаїв, мови, що мало велике історичне значення для українського народу. Відтоді 22 січня ввійшло в історію України як День Соборності.

З метою формування національної свідомості учнів  та формування в них почуття патріотизму в нашій Знам’янській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 6 в 7 – Б класі було проведено виховний захід до Дня Соборності України на тему: «Україна &nda ... Читати далі »

Переглядів: 393 | Додав: znam_school_6 | Дата: 20/01/2017 | Коментарі (0)

Час поставив перед школою головне завдання: займатися пошуком та розвитком  особистості . З цією метою на базі Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст.. № 6 в жовтні 2016 року було створено наукове  товариство учнів  (НТУ) «ASTER». Адже саме робота НТУ сприяє  виявленню і розвитку юних талантів , майбутньої  інтелектуальної еліти нашої держави. Головне завдання НТУ «ASTER» - дати учневі  змогу розвинути свій інтелект  у самостійній творчій діяльності  з урахуванням  індивідуальних особливостей та нахилів.

Враховуючи захоплення учнів та побажання батьків, НТУ «ASTER» розпочало свою роботу за чотирма напрямками: українська мова, англійська мова, історія та хімія. Незважаючи на новизну проекту, за період діяльності НТУ учнями було проведено змістовну науково-дослідницьку роботу в секціях. Результатом роботи став захист наукових проектів 11 січня 2016 р.

... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: znam_school_6 | Дата: 12/01/2017 | Коментарі (0)

3 грудня вся українська спільнота долучилася до привітань з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Хоча, звісно, це не свято, а швидше нагадування нам про тих, хто поруч, хто так потребує нашої уваги і допомоги. Це ще одна можливість звернути увагу на проблеми людей, які мають слабке здоров’я, які потребують особливої допомоги та підтримки. Адже відстоювати свої інтереси, доводити, що ти багато чого можеш, умієш, набагато легше, якщо з тобою однодумці. Саме тому, учні Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст.. № 6 вирішили привітати тих, хто став взірцем мужності та наполегливості, хто заслуговує на нашу повагу й щире захоплення. Підготувавши власноруч листівки, сувеніри та обереги учасники шкільного волонтерського загону поздоровили Александрова Є., Семенкова М., Харжевського В., Зелінського С.

Також завітали у гості з поздоровленнями до Романюк -Бацанової Л. О., яка щиро і радо зустріла учнів. В теплій та дружній атмосфері учні пригощались смаколиками, які Любов Оле ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: znam_school_6 | Дата: 03/12/2016 | Коментарі (0)

 В Україні є понад два з половиною мільйона людей, які потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, мати змогу відвідувати бібліотеки, кінотеатри, концерти. На долю людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру. Щоб підбадьорити та побажати міцного здоров’я людям з обмеженими можливостями учні 7- А класу вирішили виготовити листівки та сувеніри до Міжнародного дня інвалідів. Вже в п’ятницю вони передадуть їх через учасників шкільного волонтерського загону тим, хто є для нас прикладом мужності і витривалості.

Класний керівник 7-А класу Єфремова Г. В.

Переглядів: 353 | Додав: znam_school_6 | Дата: 02/12/2016 | Коментарі (0)

Не звільняється пам'ять, відлунює знову роками.

Я зітхну... Запалю обгорілу свічу.

Помічаю: не замки — твердині, не храми —

Скам'янілий чорнозем — потріскані стіни плачу.

Піднялись, озиваються в десятиліттях

З далини, аж немов з кам'яної гори. Надійшли.

Придивляюсь: «Вкраїна, двадцяте століття»

І не рік, а криваве клеймо: «Тридцять три»

 

Ці скорботні рядки присвячуються тим, яких давно не має. Яких спопелив найстрашніший злочин сталінського тоталітарного режиму – штучний голод 1933 року. Сім десятиліть тому брутально перервалося життя мільйонів людей. Зотліли і стали попелом з’їдені голодом тіла людей, стали попелом їхні надія і віра.

 Роки, що віддаляють нас від українського го­лодомору, не вивітрили з пам'я ... Читати далі »

Переглядів: 328 | Додав: znam_school_6 | Дата: 24/11/2016 | Коментарі (0)

З метою гідного відзначення річниць початку доленосних для України подій «Помаранчевої революції» та «Революції мужності людей», які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ст.. № 6 було проведена низка заходів, зокрема бібліотечна виставка «Єдність народу, запорука благополуччя і добробуту держави» та  виховна година «Ми - свідки історії України!» за участі шкільного бібліотекаря Неводничої І. П. та бібліотекаря Знам’янської міської бібліотеки № 2 Перепелятнікової О. В. Вчителем історії Поляковою С. В. проведено інформаційні хвилини «Революція гідності. Як це відбувалося» та єдиний урок мужності «Україна – територія гідності і свободи».

... Читати далі »

Переглядів: 337 | Додав: znam_school_6 | Дата: 18/11/2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту